-nfm-

Assalamualaikum.. hmm pejam celik pejam celik kite dah nk raye dah kan next week... huhuhu..

taun ni aku x blk raye,,,tp akan blk,, lpas raye gitu,,, post celebration bak kate one of my indian's fren,, hehehe...

well, this post is all about activities during Ramadhan in belgaum,, ape yg kami buat sepanjang Ramadhan..
hmmm, jgn ingt berpose tanpe family x bes taw, malah byk sgt mende2 baik n seronok yg kami dpt sae2..

kat sini pon ade bazar Ramadhan jugak taw!!,,,jgn terkejut,,, huhuhu,,jz jualan mknn jer yg berbeza dr mesia,,
kat sini mknn yg korg akan dpt kat bazar ni x lain x bukan ayam tandoori, ayam 65, samosa, mee chezwan, kebab daging,, n pastu kat sini femes sgt ngn puding caramel,,hehehe,,

mknn ni je la yg selalu kitorg bli,, gambo suasane bazar x sempat nk amek,,, kitrg(aku, k.mas,ina) selalunyer g bazar ari ahad jer,, :)..

well, pastu ALHAMDULILLAH taun ni dgn adenyer baby junior baru, semayang berjemaah n teraweh dpt dilaksanekan... sebelum kitorg x penah pon buat, tp dgn effort baby junior, taun ni dpt dilaksanekan,, thanks to them,, :).

iftar beramai setiap mlm sabtu pon kitorg buat,, yg ni syok sgt2,,, huhu,, sbb dpt makan beramai2,
xdela boring sgt berbuke sorg2 mengadap dinding,,hahhahaa,,

so every week, each batch akan masak tok 20 org n kitorg berbuke ramai2,, bes sgt2,,,
batch aku buat tomyam ayam, ayam goreng berempah, ngn daging black pepper,,,

 tomyam-ni aku masak taw,, huhu

ni egg burji-cook aku yg masak :P

haa, ade batch junior tu, diorg buat nasi kerabu taw,, jgn ingt dok india korg x dpt mkn mknn ore qlate doh,,, lg sedap lg dr org yg jual2 kat kedai,,, mmg pro la diorg,, wahai jejake2 kkat luar sane, mmg bertuah sape yg dpt puteri2 belgaum ni.. bkn setakat pandai belajo, pandai masak jugak taw,,hahhaa

except aku ler,,, kui3,,, :P

then, kitorg de amek gambo raye kat studio,,, hheehehhe,,, tiap2 taun mmg kitorg amek gambo,, buat kenangn tok tiap taun,,, mmg korg dpt tgk la perubahan kitorg tiap taun,, dr muke yg beringus sampai la muke dah matured mcm ahjumma dah,,,hahahha,,,


hasil gambar kat studio,, comey kan?????

pastu yg istemewa skali, kitorg g lawat umah pak cik mustaq,,, mcm post yg lalu tu, pak cik ni driver auto peribadi kitorg,, kalo de pape, dialah org yg kitorg mintak tolong,, :0

pastu kalo dah malas sgt nk masak, aku akan tempah aje mknn kat luar restoran, kalo tetibe je sengal mendatang kitorg mkn kat luar jer,, hehehhe,, mcm kat kristal cube,, yg dibelanja khas oleh k.mas syg,,, :)



dah kenyang mcm ni la kami,, kegedikan bertambah tambah...weeeee

mcm2 kan aktiviti kitorg sepanjang puase ni,,, bes,,, sekejap rase puase, next week nk raye dah.. ooo, kat india ni, raye lewat satu ari dr mesia,,,,huhuhu,,,:)

emm, yang plg bes, bile kitorg buat bbq kat umah,,, waaaa, syok sgt,, ala2 korean dah,,hahahhaa,,,
kitorg bt bbq beef, prawns, n chicken,,, bes sgt2,,, n cook aku bt egg fried rice special...kekekeke
rindu nk buat bbq lg, nnt lpas raye kite buat lg ye k.mas n ina <3





ok then, abisla tirai Ramadhan di belgaum,, kite tggu kisah raye plak taun ni,,, InsyaAllah, mengikut perancangn la,taun ni, kitorg akan beraye di ruma gua..huhuhuhu... :)

-nfm-

salam satu dunia,,,


meh aku nk kongsi2 sket pe pengalaman yg menegerikan n pengalamn yg meluatkan kat hangpa sekalian..


salah satu pengalaman yg mengerikan aku alami adelah smlm punye peristiwe,,,


hahahhaa,,, kalo korg pon dpt xperience mende ni, mmg korg xkn lupe ler sampai bile2,,, n aku rase korg xkn dpt alami mende2 cam gini kat tempat lain,, tp x taw le kalo tempat lain pon ade,,huhuhu :P


pade suatu hari yg mendung n cuace yg terang benderang x hujan plak tu smlam, mmg weather yg syok sgt tok membuai mimpi,, wah intro mmg cam bangang jer,,,


ok sambung lg, pastu aku pon berjalan jalan la blk dr hospital menuju ke tempat parkir muto,, nk blk ke rumah,, bersame same kawan tempe aku- owh kawan tempe aku ni die mmg tumpang muto aku,,


jalan la kitorg ngn ati yg riang gumbira, yela dah le klas cancel plak tu smlmm, mmg syok r,,


then,tgh2 kitorg berjalan, aku pon dgn tidak sengaje nyer, btol mmg aku x sengaje weh.. terpandang la sblh kiri aku,,,


pergh, mmg aku terkedu n terkezut tahap cipan,,,, aku nmpk sekor mamat ni tgh menayang nayang die punyer tuuuuuuuuuuuuuuut,,,, OMG....














-reaksi aku-hahahhaahaha,,,,:P










sengal punye mamat gile,,, mmg lpas tu, seluruh adrenaline aku ter-rembes ngn sie sie aje,,, yeaa pe lg pecut 100 meter..... mmg kalah r atlet pon,,, kuang2,,,,,,


kawan tempe aku siap menjerit lg apsal aku tibe2 pecot x tentu hala,,,hahahahhaa,,,
mmg r weh, kecut prot aku,,, kui2,,


setakat tgk org kencing merata rate di tepi longkang ke, parit ker, hutan ke,,, tu aku dah lali,, ni siap tayang tayang pe kes?????????... hahhahhaahha

p/s ikhlas dt penaja-- ati2 di jlan raye.. n ati2 ngn pandangan anda :)

About this blog

Pages

Name Saye Nor Fazilah, Kwn2 Pggil Sy Fazy, Sy Dah 23 Taun,,weeee Sy Belaja Lg,Kat KLE Uni,India..:P

Followers

dAtang Lagi yo!!